søndag 13. oktober 2013

Lykopenrik tomatsuppe




Tomater er noe av det mest næringsrike vi kan innta. De er rike på vitamin C, men det viktigste stoffet som holder oss frisk er lykopen, en kraftig antioksidant. Dette stoffet frigjøres når den varmebehandles så tomatsuppe er en skikkelig sunnhetsbombe! Olivenoljen sørger for at fettløselige vitaminer opptas, i tillegg til å gi god smak og påfyll av sunne fettsyrer.

Du trenger

2 porsjoner

- stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin

- 6 stk Tomater

- 4 stk Sjalottløk

- 6 fedd Hvitløk

- 1 stor håndfull frisk Basilikum

- Revet Reggiano parmesan

- 0.5 dl Extra virgin olivenolje

- Salt

- Pepper


Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk. Surr løk i litt olivenolje før du tilsetter hvitløk og tomater. Tilsett resten av olivenoljen og la tomatene koke seg myke på svak varme, ca 7 minutter. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper. Bland sammen med stavmikser til suppen blir helt glatt. Server med nykvernet pepper og nyrevet parmesan på toppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar