Maten i Vietnam er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken. Vietnam blir ofte omtalt som urtenes hjemland, og har utviklet en særegen og imponerende kokekunst.
Porsjoner: 4
Ingredienser
12 stk tørkede risflak
ca.4 dl olje til fritering
500 g malt lammekjøtt
1 stk liten løk
1 stk stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk gulrot
2 stk vårløk
3 ss hakket frisk koriander
1 ts malt ingefær
¼ ts malt muskat
½ ts pepper
1 ss karri
1 ts chilipulver
1 ss sitronsaft
1 ss sesamolje
1 ts salt
1 stk eggehvite
Slik gjør du
Finhakk løk, stilkselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland dette godt sammen med kjøttet og resten av ingrediensene, unntatt eggeplommen. La kjøttdeigen trekke smak i ca. 1/2 time.
Dypp risflakene i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle.
Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim skjøtene med lettpisket eggehvite.
Varm olje i en wok eller kjele til olje holder en temperatur på ca. 180 grader. Legg en og en vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene med en hullsleiv eller klype og la de renne av seg på et papirhåndkle.
Vårrullene dyppes i en dip og spises med hendene. Se oppskrift på Chili- og peanøttdip.
Risflak får man tak i på de fleste store dagligvareforretninger. Du kan også erstatte de med filoflak.
Prøvde denne her om dagen. Kjempegod!
SvarSlettFylte også med litt ris for å få en mer "komplett" middag.
spis ris din gris
Slett