søndag 2. oktober 2011

Pizzadeig med forslag til saus og topping

Pizzadeig 

4 porsjonspizzaer 

2,2 dl romtemperert vann 
25 gr fersk gjær 
ca. 400 gr hvetemel tipo "00" (fås i velassorterte matforretninger) 
1 stk romtemperert egg 
30 gr extra virgin olivenolje 
1 ss melk 

Slik gjør du: 

1. Ha vann og salt i en bolle, tilsett gjær som du løser opp i vannet med fingrene. Hell melet ut på en ren arbeidsflate, og lag et "hull" i midten der du tilsetter alle de våte ingrediensene. Bland først med gaffel, så med hendene - og elt til du får en myk, fin deig som ikke er klebrig. Alternativt kan du elte deigen i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile i to timer tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle. Del deigen i fire like deler og kjevle hver del ut til din egen lille pizzabunn.

Og så er det tid for saus og topping! Tomatsaus 400 gr smaksrike tomater i biter en klype salt 40 gr extra virgin olivenolje 15 stk basilikumblader nykvernet pepper etter smak

1. Legg tomatene i en bolle, tilsett de andre ingrediensene og bland godt sammen til en jevn saus. Bruk gjerne stavmikser, men ikke for lenge, da sausen er best med litt tykk konsistens. Smak til med salt og pepper.

2. Når du har kjevlet ut pizzabunnen din, tar du på tomatsaus fra midten og i en sirkel utover, men ikke helt ut til kantene. Deretter strør du på revet mozzarella (eller en annen favorittost, men italienerne sverger til mozzarella til pizza) og deretter dine favorittoppinger: Rødløk, champignon, tomat, ruccala, paprika, artisjokk - alt hva ditt hjerte måtte begjære. Gjerne også kjøtt eller fisk/skalldyr, selvsagt.

3. Stekes helst i steinovn når den er så varm at det bare er glør der inne. Da holder steinunderlaget perfekt temperatur når glørne fra veden skyves tilside. Etter få minutter er pizzaen klar - følg med hele tiden! Steking i steinovn sikrer den supersprø, tynne bunnen som er karakteristisk for nesten alle typer italiensk pizza.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar