søndag 2. oktober 2011

Fårikål




Fårikål er Norges nasjonalrett. En rykende varm gryte midt på bordet er uansett verdens beste grunn til å samle familie og venner! Lag en stor porsjon – fårikål smaker minst like godt dagen etter!



Dette trenger du:

Fårikålkjøtt av norsk, ferskt lammekjøtt
1 kg Kål
Hel sort pepper
Salt
Poteter
Flatbrød
Evt Hvetemel til jevning

Slik gjør du det:

1.   Skyll kjøttet og kutt kålen i store båter. Legg lagvis kål og kjøtt i en stor dyp kjele med et dryss hel pepper og salt mellom lagene. Start med de feteste stykkene.

2.   Dekk med vann og gi det et oppkok. La fårikålen trekke i ca 1 ½ - 2 timer. Server med nykokte poteter og flatbrød.

3.   Noen liker å jevne fårikålen.
Strø da litt hvetemel mellom lagene, 1 – 2 ss pr. 4 porsjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar