Fårikål
er Norges nasjonalrett. En rykende varm gryte midt på bordet er uansett verdens
beste grunn til å samle familie og venner! Lag en stor porsjon – fårikål smaker
minst like godt dagen etter!
Dette
trenger du:
Fårikålkjøtt
av norsk, ferskt lammekjøtt
1
kg Kål
Hel
sort pepper
Salt
Poteter
Flatbrød
Evt
Hvetemel til jevning
Slik
gjør du det:
1.
Skyll kjøttet og kutt kålen i store båter. Legg
lagvis kål og kjøtt i en stor dyp kjele med et dryss hel pepper og salt mellom
lagene. Start med de feteste stykkene.
2. Dekk med vann og gi det et oppkok. La fårikålen trekke i ca 1 ½ - 2 timer. Server med nykokte poteter og flatbrød.
3. Noen liker å jevne fårikålen.
Strø
da litt hvetemel mellom lagene, 1 – 2 ss pr. 4 porsjoner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar